Blog

Laat je auto inpakken in Rotterdam!

Auto wrappen Rotterdam
 

Rijden in Rotterdam is niet zo uitdagend als je zou denken. Maar het is zeker uitdagender dan rijden in sommige andere steden in Nederland. Dat komt omdat Rotterdam een zeer compacte stad is. Maar Rotterdam is niet alleen compact; het heeft veel smalle straatjes, nauwe steegjes en parkeerbeperkingen die de gemiddelde bestuurder voor een uitdaging kunnen stellen. Maar als je eenmaal de juiste etiquette kent voor het rijden in Rotterdam, zul je geen enkel probleem ondervinden. Vanwege de compacte opzet kan rijden in Rotterdam zelfs heel leuk en plezierig zijn als je weet hoe je het goed moet doen! Er kunnen echter wel krassen en butsen ontstaan omdat het een drukke stad is. Als je dus je auto wilt laten wrappen in Rotterdam om deze schade onzichtbaar te maken, denk dan aan onze partners.

Rijd niet tijdens de spits

Er zijn maar een paar uren in de week dat het verkeer in Rotterdam lichter is. De rest van de tijd sta je in de file. Als je per ongeluk tijdens de spits (8:00-17:00) in Rotterdam rijdt, moet je wel 2 uur in de file staan. Niet doen dus!

Ken de verkeersborden

Sommige verkeersborden in Rotterdam zijn behoorlijk ingewikkeld. Je moet de betekenis van de borden op straat kennen. Er zijn bijvoorbeeld borden die aangeven dat je moet stoppen voor een 'stop'- of 'verkeerslicht', door een 'gemarkeerd' of 'ongemarkeerd' zebrapad moet gaan of moet afslaan bij een 'stop-bord' of 'verkeersbord'.

Blijf altijd geconcentreerd.

Afgeleid worden door je telefoon tijdens het rijden is een van de belangrijkste oorzaken van auto-ongelukken in Rotterdam. Blijf dus altijd gefocust op de weg. Leg je telefoon weg, stop je muziek/satelliet apparaat weg in de bekerhouders en probeer zo geconcentreerd mogelijk op de weg te blijven. Deze regel geldt voor elke bestuurder in Rotterdar, ook voor buitenlandse bestuurders.

Rotterdam heeft een "zones" systeem dat iedereen moet kennen voordat je gaat rijden.

Er zijn verschillende zones in Rotterdam. Sommige belangrijke zones zijn de rode zones (daar mag je niet rijden) en sommige belangrijke zones zijn de gele zones. Elke stad heeft zijn eigen regels voor de gele zones. Maar in de rode zones mag je helemaal niet rijden! Dus voordat je in Rotterdam gaat rijden, moet je weten waar de belangrijke zones zijn en wat ze betekenen.

Gele zones. Dit zijn zones waar je maximaal 2 uur mag parkeren. De maximale tijd dat je in een gele zone mag staan is 6 uur. U weet of u zich in een gele zone bevindt door een bord met de tijdslimiet. Als u dus een bord ziet met een tijdslimiet van 2 uur, bevindt u zich in een gele zone.

Comments Off on Laat je auto inpakken in Rotterdam!